Elenhaar asztali szerepjátékkal kapcsolatos fórum
 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Mágikus iskolák és aliskolák

Go down 
SzerzőÜzenet
spamagitor
Moderator
Moderator
spamagitor

Hozzászólások száma : 297
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: Mágikus iskolák és aliskolák   Szer. 19 Május 2010 - 13:52

Mágikus iskolák és aliskolák

Az idők hajnalán a teremtés művét hét mágikus irányelv alapján kreálták meg. Ezért beszélhetünk ezen formák univerzalitásáról, akármelyik mágikus hagyományt is tanulmányozzuk. Az irányelvek és egyben a mágikus iskolák a következőek:


KÖRNYEZETI MÁGIA

Ezen mágiaformát voltaképp úgy is jellemezhetnénk, hogy a környezetben előforduló – elsősorban – élettelen anyagokkal, hullámokkal és energiákkal foglalkozik. Meg kell jegyeznünk azonban, hogy a természeti mágiák és az időjárásmágiák témakörét nem ide soroljuk, mivel azok eleve az esszencia legsűrűbb és legletisztultabb anyagias formájából, az elemekből indulnak ki. Ezért az elemek speciális helyzetével az elemi mágia témakörében találkozhatunk. A környezeti mágia aliskolái:

• Köztes anyagok mágiája: A tiszta elemek, a hang és a pulzeonok (fény, sötétség) kivételével minden más – köztes – anyagra varázsolhatunk ezzel a mágikus aliskolával. Hozzá kell tenni, hogy képesek vagyunk ugyan élő anyagok manipulálására is azonban ehhez le kell küzdenünk az anyagot mélyen átjáró életerő nyújtotta esszenciális gátat, ami azon kevés matéria közé tartozik, mely az Atya tökéletes világának egyik legtisztább mementója, így manipulálása is sokkalta nagyobb (és más fajta) energia befektetést igényel.
Ugyanakkor az sem mindegy, hogy milyen élőlényről beszélünk, mivel az Ősök még közvetlenül az Elsőkről lettek mintázva, akikben sokkal erősebb ez a misztikus éltető esszencia. Leszármazottaikból már egyre jobban hígult és ebből kifolyólag minél magasabb egy lény életerő kategóriája annál nehezebb a testét felépítő anyagra anyagmágiát alkalmazni. (lásd életerőmágia)
• Hangmágia: A világot átjáró hangokkal és – tágabban – rezonanciával foglalkozik. Különböző hangokat teremthetünk meg vele, azokat manipulálhatjuk vagy akár egyszerűen csendet is teremthetünk, ezzel megakadályozva – esetleg - lassítva a varázslást.
• Pulzeomágia: Ezen mágikus aliskolában járatos varázsló az ún. pulzeonok feletti uralomra tehet szert. Pulzeonoknak nevezzük azokat az elemi részecskéket, melyet mi fényként vagy sötétségként érzékelünk. A világosságot az Atya lángoló szíve az egyetlen Nap sugározza és ad értelmet a látásunknak is. A sötétség viszont a Teremtő kiterített bőréből, avagy Anyaföldünk mélységéből táplálkozik. A mágiaforma továbbá különböző illúziók létrehozására alkalmas és a leplezés misztériumába nyújthat mélyebb betekintést.


ELEMI MÁGIA

Az anyagi sík egyik legtisztább és legsűrűbb matériája az elemek maguk. Voltaképp minden, ami az anyagi síkon őshonos, ezekből a misztikus anyagokból eredeztethető. 4 alap vagy más néven őselemet különböztetünk meg, melyek a következők: tűz, víz, lég, föld. Mindegyikhez külön mágikus aliskola tartozik.

• Tűzmágia – hő: A tűz, avagy az élőlényt folyton mozgásban tartó belső láng. Misztikus rejtelem, melyet még a legnagyobb bölcsek sem értenek teljes egészében. A mágia a tűz misztériuma felett enged hatalmat. Az elemek közül talán ez a legpusztítóbb metódus. Kapcsolódik hozzá a hő, a meleg, a forróság. A tűzmágia birtokában az illető képes majd bármilyen tűzet befolyásolni és létrehozni, egészen az apró gyertyalángtól, a legfélelmetesebb tűzvészig. Ugyanakkor képessé válik dúsítani magát az adott elemmel, mely alacsonyabb szinten még csak az általános testhőmérséklet emelkedését és egy kis ellenállást jelent a különböző tüzek ellen. Azonban magasabb szinten a varázsló egy láva alak képében tetszeleghet annak irtóztató erejével együtt. Ellentétes eleme a víz.
• Vízmágia – fagy: A víz, éltünk alapja. Kevés élőlény képes víz nélkül életben maradni. Legtisztább természeti formája a kövek közül frissen felbukkanó hegyi patak hűs vize. Kapcsolódó hatása a hideg, a fagy, a jég. A mágia használója képes lesz ivóvíz teremtésére, továbbá létrehozhat jégfalakat, páncélokat és akár dúsíthatja magát az őselemmel is, így víz alatti lélegzésre vagy magasabb szinten víz- esetleg jégformába is kényszerítheti testét. Ellentétes eleme a tűz.
• Légmágia – villám: A levegő is a nélkülözhetetlen elemek sorába tartozik a legtöbb élőlény számára. Legtisztább természeti formája a tiszta hegyi levegő. Kísérő jelensége a villám. Ezen aliskola segítségével teremthetünk - kardunkat vagy netán auránkat körülvevő - cikázó villámokat… A varázsló képes dúsítani magát az elemmel és így akár csökkentheti a testsúlyát, szert tehet a repülés képességére és gyorsíthatja magát. Ellentétes eleme a föld.
• Földmágia – elemi erő: A föld maga a megtestesült erő. Otthona a legtöbb növénynek, ezáltal Elenhaar összes élőlényének közvetve vagy közvetlenül fontos. Legtisztább anyagi formái az apró szemű homok és a legkeményebb szikla. Kísérő jelensége az elemi erő. A mágia által a varázsló képes sziklafal, -páncél létrehozására vagy akár egy - rohamozó bölénynél is erősebb - elemi erő lökettel eltiporni ellenfeleit. Dúsulásával ellenállóbbá, erősebbé teheti magát a mágus. Ellentétes eleme a levegő.

Továbbá szót kell még ejtenünk a szintén elemi mágia témakörébe tartozó éghajlat- ás természetmágikus rituálékról. Ezek általában lassabban létrehozható varázslatok, szertartások, mint az egyszerűbb varázslatok, azonban sokkal nagyobb, erősebb és hosszantartóbb hatást válthatunk ki velük. E varázsok általában a különböző elemi mágiák keverékei úgy, mint a tűzvihar, amelynek létrehozásához levegő és a tűz mágiára is egyaránt szükségünk van. Ilyenek pl.: a meteoreső (föld, tűz), szökőár (víz), vihar (levegő, víz), eső (víz), szárazság (tűz), tornádó (levegő), földrengés (föld)…


ÉLETERŐMÁGIA

„Életerő. Ez a fizikai valót a léleksíkkal összekötő - olykor meglehetősen halovány és vékony – cérnaszál…
Bizony mondom néked, hogy rendkívüli tudás birtokosa az a beavatott, ki megfelelő ismereteket szerez az életerőmágia terén.”

Vyrquass nagymester, a Byliosi Árnyékmesterek varázslórend előkelő nagymagistere és boszorkányura.

A nagymester szavaiból is kitűnik az a misztikus hatalom, mely igazán naggyá teszi az életerővel manipuláló mágust. Alapvető befolyási zónája az Életerő. Sokan spiritusznak, a testet egyben tartó energiának is nevezik. Hiányában elképzelhetetlen az élet Elenhaaron.

• Betegéségmágia: Ezen mágia témakörébe tartoznak a különféle rontások, betegség okozások ugyanakkor ezek gyógyításai is. Szinte az összes betegséget létre lehet vele hozni. Mágikustól egészen a természetesig. (külön betegség kreálót is tervezek ebbe a fejezetbe). Képessé válik a varázsló a mérgek előállítására és gyógyítására egyaránt.
• Nekromancia: A nyers életerő tudománya. Az életerővel való manipulálást teszi lehetővé. Élőholtak, homonkuluszok létrehozására is alkalmas, azonban, hogy erős túlvilági lényt tudjunk alkotni, ahhoz szükségünk van lélekmágiára is. - Bomlás megfékezése. Pl: Életerőszívás és azok fajtái, Életerő átadása, Életerő elorzása, Életerő kapcsolat, Halott mozgatása, Élőhalott teremtés és fajtái, Időmágiával kombinálva: öregítés, fiatalítás (persze csak erősen korlátozva). Ja és nincs átalakítás – visszalakítás örök élet kombó 


LÉLEKMÁGIA

A lélekmágia, mint a nevéből is kiderül a léleksíkkal foglakozik és az azon való varázslás tudományával. E síkon van jelen a lélek. A léleknek két része ismeretes (érzelmek és a tudat). Érzelmek (asztrál) által manipulálhatjuk a klasszikus érzelmeket (szeretet – gyűlölet, közönyösség - hűség, kín – gyönyör… A tudat (mentál) meghatározza a különböző, gondolatokat, emlékeket, akaratot, érzékelést.

• Érzelemmágia: Boszorkányok, bájolók, illúzionisták kedvelt „játékszere”. Az őrületig is kínozhatjuk az adott illetőt.
• Tudatmágia: Gondolatokat, emlékeket kreálhatunk, befolyásolhatunk, vizsgálhatunk. Akaratot irányíthatunk, blokkolhatunk, üzenetet küldhetünk. Térmágiával kombinálva távol lévő személyekkel hozhatunk létre kapcsolatot.


JELMÁGIA

A jelmágia voltaképp a különböző mágikus tárgyak, épületek, tetoválások alkotására alkalmas. Jelek, szimbólumok is alkothatók vele melyek épségük megbomlásáig mágikusak maradnak. A mágia tulajdonképpen kisegítő mágikus eszköz, mivel magában nem igazán alkalmazható. Szükséges más iskolák tudása is.

• Drágakőmágia: különböző drágakövek, speciális kőzetek, ásványok manipulálhatóak velük, mivel ezen anyagok furcsamód fókuszálják az esszenciát attól függően, milyen az adott anyag tulajdonsága.
• Rúnamágia: mágikus tárgyak készítése, szimbólumok, jelek, pentagrammák. Pontosan leírva, hogy mekkora rajzolatot lehet létrehozni.
• Mágikus folyadékok mágiája: varázsfőzetek, italok, elixírek...

Fontos szempont ebben a mágiatípusban, hogy azért adjunk szabadságot az alkotásra, de mivel ez tartalmazza a legtöbb kiskaput csak mértékkel. Akár limitálhatnánk is a maximálisan viselhető, teremthető varázstárgyak mennyiségét.


SÍKMÁGIA

• Időmágia
• Térmágia


IDÉZŐMÁGIA

• Démonológia
• Nekrográfia
• Elementológia
• …
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Mágikus iskolák és aliskolák
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Elenhaar rpg :: Elenhaar :: Szabályrendszer :: Mágiarendszer-
Ugrás: