Elenhaar asztali szerepjátékkal kapcsolatos fórum
 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

Share | 
 

 A félszerzetek

Go down 
SzerzőÜzenet
A csendbiztos
Moderator
Moderator
A csendbiztos

Hozzászólások száma : 31
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: A félszerzetek   Szer. 7 Júl. 2010 - 12:23

Egyesekben ellenérzést szülhet, de személy szerint én szívesen látnám kedvenc népem,et fajomat a világban. Ez pedig a jó öreg hobbit! Ezért közlöm is a prekoncepcióimat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
A csendbiztos
Moderator
Moderator
A csendbiztos

Hozzászólások száma : 31
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: Re: A félszerzetek   Szer. 7 Júl. 2010 - 12:50

Na tehát. Magamban én már alakítgattam derék félszerzeteinket. Egyenlőre nincs kiforrott elméletem eredetükről, de pár dolog biztos. Először is, az emberi faj testvérei, nagyon közel állnak hozzánk. Nyilván való, hogy általában csak a nagyok árnyékában, vagy esetleg tőlük némileg elzárva tudnak megélni, de elsősorban mégis az ő védelmüket élvezik, nem mintha életképtelennek lennének magukban.

Persze ők is több csoportra tagolódnak.

A nyugati kontinensen eleinte kis törzsi közösségekbe tagolódtak, és a déli erdőségekben éltek. Ebben jórészt a Tolkien-i koncepciót szeretném követni, de hogy ez hogyan is fog kinézni arról később. Lényeg a lényeg 2 fő típusról beszélhetünk eddig. Az egyik az amelyik ottmaradt a déli erdőségekben, és megmaradt kalandvágyó, gyorsan elillanó,m szabad népségnek. A másik fő csoport, amely az civilizáltabb emberi birodalmak élnek, leginkább agrokultúrális tevékenységet folytatnak, és alacsony számuk ellenére megbecsülik őket dolgosságukért, de kissé furcsállják és lenézik őket furcsaságaik, kurta termetük és viszonylagos félénkségük és elzártságuk miatt. De minderről bővebben később.

A keleti kontinensen egészen másképp alakult sorsuk. Itt is 2 fő típust gondoltam ki. Az egyik a Homoki tündék sivatagaiban élő titokzatos és vérmes népség, mely banditizmusból és többek között kannibalizmusból tartja fönn magát, őrólunk nagyon keveset tudni. A másik típus viszont szintén az emberi civilizációban éldegél, méghozzá főleg a Saahirg birodalomban. Fő tevékenységi körük az ún. ipari nomadizmus tehát könnyű tárgyak kovácslása, ónöntés, kosárfonás stb. tehát hétköznapi otthoni és munka kellékek "gyártása", tehát végülis hasznosak. Ezenkívül léteznek mutatványos, szemfényvesztő csoportok is. Ezek a belterjes, folyamatosan mozgásban lévő, sokféle dialektust beszélő kis nemzettségek a hagyományok megszabta tevékenységeiket gyakran tolvajlással, és egyéb piszkos ügyletekkel egészítik ki. Gondolataimban kezdenek kirajzolódni egyes nagyobb befolyású csoprotjaik is. Pl. életmódjuk folytán eleve ők is végeznek közvetítő szerepet főként a kereskedelemben a letelepült éls nomád népesség között, bár ez leginkább megmarad a csencselés szintjén, de megalkothatnánk egy csoportot mely, mégha lokálisan is, de fontos kereskedelmi szerepet tölthetne be.
Egyes közösségeik, karavánjaik, a gyarmati háborúk során átjutottak a nyugati kontinense is. Itt megítélésük kérdéses. Egyrészt hasznot is hajtanak, de sokfelől érkezik dörgedelem rájuk szabatos életmódjuk miatta, illetve hogy terjesztika korhelykedést és a semmirekellő életformát a jóravaló hobbitok sőt emberek között is.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
A félszerzetek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Elenhaar rpg :: Elenhaar :: Világ :: Egyéb népek, fajok, kultúrák-
Ugrás: