Elenhaar asztali szerepjátékkal kapcsolatos fórum
 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Mágikus/misztikus hagyományok

Go down 
SzerzőÜzenet
spamagitor
Moderator
Moderator
spamagitor

Hozzászólások száma : 297
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: Mágikus/misztikus hagyományok   Hétf. 24 Jan. 2011 - 13:33

Ebbe a topicba kérném a mágiarendszerrel kapcsolatos hagyományok tárgyalását.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
spamagitor
Moderator
Moderator
spamagitor

Hozzászólások száma : 297
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: Re: Mágikus/misztikus hagyományok   Hétf. 24 Jan. 2011 - 15:05

Első hagyomány, amely szerintem az egyik legfontosabb és legnyilvánvalóbb az emberiség és II. Birodalom szemontjából, az a Fény útja.

A Fény útja, rettentő ősi múltra tekint vissza. A Fényességes Mágusúrnőig vezetik vissza a hagyományukat. Legfőbb központja az Albus varázslórend, amely tulajdonképpen 3 alrendből áll, melyek szövetséges viszonyban vannak, de függetlenek egymástól. A legendák szerint az utolsó Fényességes Mágusúrnő három ikerleánya alapította ezen alrendeket és élükön maga a Fényességes Úrnő állt. Mostanra az alrendek függetlenedtek egymástól. Hét évente ül össze a Konklávé ez a nagyhatalmú mágusokból álló tanács, amely ekkor megtárgyalja a mindenkit érintő ügyeket.

A három alrend:

A Zafír mágusok rendje: Központjük Veos Charon tartomány Veossa fővárosában áll, mely a Notaron beltenger partján épült.

A rend központja a tengerre épült "mesterséges" szigeten található. E csoda egy hatalmas félgömb, amelyből óvatosan emelkednek ki a gömbölyded építészeti stílussal készített toronyrészek. Az anyag, amiből formázták egy furcsa kékesen derengő kő vagy márvány lehetett. Az üveg (mely kívülről nem átlátható) ősi technikákkal kikészített és több helyen mágikusan is megerősített ablakai szolgáltatnak teljes világítást és eresztik át a nap fényét a komplexum belsejébe. Tengerkék zafírként csillog a Notaron víztükrén eme gyönyörteljes varázslak. Az épületnek létezik egy alsó része is, amely a tenger alá hatol és felépítésében nagyban hasonlít a fenti (látható) részhez. Innen szemlélhető a tenger legkülönösebb teremtményei és sosem látott mélységbe kalauzolja a szerencsés szemlélőt. Eredete a múlt homályába vész, azonban egyes nagynevű építészek 3-4 ezer évesre becsülik a korát, továbbá Yedralgi yalan nemzettségek és mágusfők alkotmányának tekintik. Belső motívumai könnyedek, nyugodtak és gyakori eleme az önmagába fordulás. A Zafír mágusok már a rend alapítása óta itt központosulnak.

Mágikus hagyományukként a Fény útját használják, azonban ennek is egy elég speciális ágát, melyet ők csak az Zafír Ösvényének neveznek. A rend tagjait tengerkék talárjukról lehet felismerni. E bizonyos talár is számot ad a varázsló tapasztalatáról. A kezdő varázslók ruházata sötét kék - fekete. Amint fejlődnek és elnyerik a különböző rangokat a rendben úgy viselhetnek egyre világosabb ruházatot. Mint minden alrend nagymesterének, az itteni Zafír Nagymester talárja is hófehér középen a rend jelével a kék Zafírral. E szimbólum nagy fontossággal bír a Zafír iskola filozófiájában, amely alapvetően béketűrő, szemlélődő, de egyben kíváncsi is. A Birodalmi Eszme számukra is egyértelmű és járandó út.

Az iskola fő mágikus profilja a Lélekmágia és az őselemi mágia (ezen belül is kifejezetten a víz és fagy eleme). Híresen művelt mágusok és varázslók kerülnek ki az iskola falai közül, valóságos tudós emberek. Bölcsességüket az egész Birodalomban elismerik és értékelik. Feladatuk a Birodalom védelmén kívül a múlt kutatása és a kultúra, az esztétika és a szépség terjesztése.

Az iskola legfiatalabb növendékei 13 évesek. Ők a "korán érők" akikben idő előtt mutatkoznak a mágikus kiáramlás jelei. A rend pénze és hatalma egy részét Charónból kapja, másikat, pedig szolgáltatásokból, oktatásból és kutatásból szerzi.
Belső tagok akik teljes hűségesküt tesznek a Birodalomnak és a Rendnek. Nem nagyon hagyják el az iskolát, így ők csak NJK-k lehetnek. Másik részük a Külső tagok akik fizetség vagy szolgálati idő fejében tanulnak a rendnél. Kétségtelenül csak a nagyobb nemesi házaknak, kereskedőknek van pénzük, hogy kitaníttassák gyermekeiket, de ha ez sikerül, akkor nagy elismerést von maga után a Családra nézve. Másik lehetőség, hogy az ifjú (általában 15-18 éves) szellemi és mágikus tehetség egyben, azonban számukra kötelező egy bizonyos mennyiségű szolgálati idő letöltése az iskola kötelékei között, majd ha nem csatlakozik a belső tagokhoz akkor szabad lesz, ám neve (és ezzel együtt egyéb adatai, személyisége) mindörökké bekerül a mágusok jegyzékébe. A belső és a külső tagság megválasztása mindenképpen a növendéken múlik.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
spamagitor
Moderator
Moderator
spamagitor

Hozzászólások száma : 297
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: Re: Mágikus/misztikus hagyományok   Csüt. 27 Jan. 2011 - 20:32

Mielőtt folytatnám az Albus rendjeinek leírását, ki szeretnék térni magára a Fény Útjának hagyományára.

Úgy képzelem el, hogy az Út a következő mágikus iskolákra oszlik:

Elemi mágia: tűz, víz, levegő, föld.
Lélekmágia: asztrál, mentál
Környezeti mágia: anyag, pulzeo (fény, sötétség)
Síkmágia: tér, idő, síkok
Életerő mágia: gyógyítás, nekrográfia
Jelmágia: varázstárgy, varázsitalok, szimbólumok, jelek
Metamágia:

Árny Ösvény hagyománya a következőkre bomlik:

Nekromancia: élőholt teremtés, életerő manipulálás, öregítés/fiatalítás
Árnymágia: árny-démon idézés, rejtőzések, pulzeomágia, árnyszívás
Energia mágia: villámmágia, metamágia,
Szellemmágia: asztrál, mentál hatások, cifrázva-alattomosabban, más módszerrelVissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Mágikus/misztikus hagyományok   

Vissza az elejére Go down
 
Mágikus/misztikus hagyományok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Elenhaar rpg :: Elenhaar :: Szabályrendszer :: Mágiarendszer-
Ugrás: