Elenhaar asztali szerepjátékkal kapcsolatos fórum
 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Hősök,hadurak, seregek

Go down 
SzerzőÜzenet
A csendbiztos
Moderator
Moderator
A csendbiztos

Hozzászólások száma : 31
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: Hősök,hadurak, seregek   Pént. 26 Márc. 2010 - 17:11

Itt bizony, eme bestiális vadak hadinépe a téma. Hozzászólás, ötlet, javaslat, vélemény - hidegen, melegen - minden jöhet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
A csendbiztos
Moderator
Moderator
A csendbiztos

Hozzászólások száma : 31
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: Re: Hősök,hadurak, seregek   Pént. 26 Márc. 2010 - 17:31

No tehát. Alapkoncepcióként arra gondoltam, hogy a törzsi szervezet felbomlott a fő szállásterületen. Egyfajta militarista "állam" alakult ki, ami a mi földi viszonyainktól teljesen idegen (maximum a kozáksághoz meg ilyesmikhez lehet egy szikrányi köze). Már a névben is benne van, hogy az identitást a sereghez tartozás jelenti, most abba nem mennék bele, hogy ezek között milyen viszony áll fönn és hasonlók.

Ötletem szerint a seregek egyesülése akkor következik be, amikor a seregek élére áll a fő hadúr. Igen ám, de ki ez a fő hadúr(egyelőre ez a neve, elégedjünk meg ezzel, lesz jobb is)? A fő hadúrnak nem születni kell (maximum közvetve, mert a jó képességek nem ártanak), mondhatjuk úgyis, hogy teremtik. A homályba burkolózó, a seregektől viszonylag független fősámánok köre (róluk később), szabnak ki nagyon kemény próbatételeket. Ezekre szinte bárki vállalkozhat, persze nem árt ha rendelkezik pártfogókkal és szövetségesekkel, már csak azért is mert a seregek rendjét (még ha az másképp is épül fel, mint a yalan származékok hadai/társadalmai) nem tanácsos megbontani, aki próbák után futkos és ennek fontosságáról nem képes meggyőzni feljebbvalóit, akkor könnyen dezertőrnek nyilváníthatják. Továbbá az erős társak nélkül lehetetlen megoldani a testet és lelket edző próbákat, melyek teljesítéséhez akár a világ másik végére is muszáj elzarándokolni a vállalkozó. Ezen okokból kifolyólag ritka, hogy valaki alkalmasnak találtatik adottságai és teljesítménye alapján, hogy hadúrrá tegyék. Ha sikerülnek a próbák, akkor a sámánok hosszas szertartások során héroszi állapotba juttatják a jelentkezőt, rebesgetik, hogy ez alatt darabokra tépik, és újra összerakják. De ha egy ilyen lény megszületik, és egységbe vonja a ragadozók falkáját mellyel önmaga is eggyé válik, akkor rendszerint rossz idők köszöntenek a kontinensre.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Hősök,hadurak, seregek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Elenhaar rpg :: Elenhaar :: Világ :: Urcha seregek-
Ugrás: