Elenhaar asztali szerepjátékkal kapcsolatos fórum
 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

Share | 
 

 A tündék eredete

Go down 
SzerzőÜzenet
spamagitor
Moderator
Moderator
spamagitor

Hozzászólások száma : 297
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: A tündék eredete   Szomb. 27 Márc. 2010 - 18:42

Ebbe topicba várjuk a tünde történelemmel kapcsolatos írásokat, hozzászólásokat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
spamagitor
Moderator
Moderator
spamagitor

Hozzászólások száma : 297
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: Re: A tündék eredete   Szomb. 27 Márc. 2010 - 19:16

A Fák Gyermekei vagy más néven az erdei tündék a valódi letéteményesei az egykoron minden dicsőséget magáénak tudó ősi Tünde Birodalomnak. Az Ősök titokzatos és gigászi háborúját követően ők kerülnek ki győztesként. Valójában a hosszúéltű népnek marad a legtöbb tartaléka és a faj természeténél fogva vállalja magára a világ békefenntartójának szerepét. Az Urch törzsszövetség már korábban porba hull, csupán egyetlen ősi sámán nemzettség marad fenn a gyülevészek között. Xyloae kristályszülöttei (Protoss hasonmás faj) két ágra szakadásával valamint háttérbe húzódásával, majd Shaad gyermekei az árnyak és az Yalan ősbirodalmak hanyatlásával nem marad ősi faj, mely megkérdőjelezhetné igazukat. Az óriások legnagyobb megmaradt csoportjai (a jégóriások) a pólusokra vándorolnak és többé nyíltan sosem mutatkoznak, csupán vérükben hígult, termetükben csökevényesedett leszármazottaik bóklásznak tovább a belsőbb területeken, ám számuk elenyésző.

Az értelmetlen gyilkolásnak és pusztításnak így vége szakad. A földeket vér áztatja, de az tündék tudják, Elenhaar ezt is kiheveri. Sosem látott áldozatokat hoznak a béke oltárán. Igen, mert béke volt ez, a nyugalom évezredei. Őrködnek a maradványnépeken, de nem uralommal, mint azt, oly sokan mások tennék, hanem bölcsességgel és figyelemmel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
spamagitor
Moderator
Moderator
spamagitor

Hozzászólások száma : 297
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: Re: A tündék eredete   Szomb. 27 Márc. 2010 - 19:18

Voltaképp az ótündék Nagy Tanácsára pár évezred után már nincs is szükség. Így elkezdenek egymástól elszigetelődni a tünde helyőrségek. Két helyen marad fenn a viszonylagos egység. Az egyik Andalia végtelen homoksivatagának az Ashamírnak szívében központosul. Őket ismeri az utókor sivatagi vagy fakó tündékként. Idő közben törvényeik átalakulnak és alkalmazkodnak a felügyeletük alá tartozó területekhez. Az ótünde családokból kialakulnak a despoták dinasztiái. Sosem látott egységgel és központosított hatalommal kormányozzák könyörtelen birodalmukat, mely immár – elvakultan - akár véres háborúk árán is hajlandó a „békét” fenntartani.

Másik águk pedig az erdei tündék. Ők Vylon hatalmas erdőségeiből irányítják, felügyelik a vidékeket. Birodalmuk akkortájt a kontinens 2/3át foglalja magába. Azonban területeiken más fajok is - nagyrészt maradvány embernépek - élnek. A tündék megtanítják nekik mágiájukat, hogy naggyá lehessenek ők is. Elkeverednek velük. Inayu 3 leszármazottja (Mahayu, Onteka, Echila) és egyben öröksége, a három dinasztia felemelkedik és szövetségesként segíti a hosszúéltű népet, mely egység neve az Erdők Szövetsége. Mahayu dinasztiája, az idők során törzsekre hullik szét a közpinti irányítás szükségtelensége miatt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: A tündék eredete   

Vissza az elejére Go down
 
A tündék eredete
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Elenhaar rpg :: Elenhaar :: Világ :: Tündék-
Ugrás: