Akkor össze is foglalnám úgy röviden, hogy mi történt a legutóbbiakban:
Ugye volt a kalandunk amikor kiderült pár dolog Dr. Erik Schwarz-ról és a II. világháborúban betöltött szerepéről. A történészt, aki valamely módon a nyomára akadt Ernő különleges osztaga a doktor utasítására kivégezték és a bizonyítékokat összeszedték és leszállították Schwarz doktornak. Előtte azonban (mivelhogy lojális ghoulok) beszámoltak Ernőnek a dolog természetéről az összes kis részletről. Ernő azonban nem szándékozott beleavatkozni.
Ezek után pár hónappal előállt a könyvelő, hogy gondok vannak a pénzügyekkel, mivel bizonyos megrendelések elapadtak. Egyes esetekben ugye a kormány automatikusan megvonta a kutatási megbízásokat az országot fenyegető különleges krízis miatt (mutáns zombi apokalipszis, amely Budapesten kívül mindent letarolt elég komolynak tűnik), azonban számos bevételi forrás pl. az egészségügyi részleg bevételei és a gyógyszerkutatási/fejlesztési megrendelések (mivel nagyjuk a privát szférából érkezett) hirtelen elapadni látszik. Úgy sejti Ernő, hogy a Cég (a corporate magyar mafia) állhat a dolgok mögött. De őket ki irányítja?
Eközben Petrovics Mátyás (akiről ugye kiderült, hogy speciális kiküldetésben volt, a belső ügyosztálynak dolgozott és Krimeában tartották fogva és kisérleteztek rajta szláv nacionalisták). Szóval Mátyás (Ernő miután hazaértek szoros megfigyelés alatt tartja, már amennyire lehet) sokat jár el a városba. Különböző szórakozóhelyekre, nightklubokba. Erős drogokat használ, de Ernő nem avatkozik egyenlőre bele.
A könyvelő még felfigyelt egy különlegességre a könyvelésben, mégpedig, amikor építették az új Newtech Medical központot több milliárdos költekezésnek nem volt nyomon követhető, kézzel fogható bizonyítéka. Ezekről végül kiderül, hogy Dr. Schwarz írta alá és amikor Ernő próbálta az orvost elérni, akkor az sokáig kerülte a telefonhívásokat és a találkozást. Végül az Agy bemérte a doki telefonját és kiderült, hogy mind végig a Newtech Medical épületében volt, de ott nem találták. Végül rájöttek, hogy kell lennie egy pár plusz szintnek, mivel a lift aknára mutatnak a telefon koordinátái.
Szóval itt tartunk. Az Agy végül sikeresen feltöri a lift biztonsági kódjait, amivel eléri, hogy lefelé el tudják a lifttel érni a plusz szinteket.
Tehát úgy döntesz, hogy meglátogatod ezeket a plusz szinteket. Remélve, hogy az orvost is ott találod.
Amikor belépsz a liftbe, furcsa kíváncsiság tölt el. Egy leheletnyi aggodalom is vegyül a légkörbe. Gondolkodsz, hogy mégis mi lehet az egész mögött...
Leereszkedsz a titkos alagsori szintre. Úgy ítéled azonban, hogy kb. 30-40 méter mélyen is lehettek, abból amennyit a lift megtett. Az ajtó kinyílik és egy ilyen folyosón találod magad
Kissé megdöbbensz, aztán óvatosabban haladsz előre. A folyosó végül egy újabb lifthez érkezik, de előtte van két nagyobb ajtó egymással szemben. Nincs feléjük írva semmi. A vérnyomok a jobboldaliba vezetnek, ahol hallasz is beszédet (németül beszél valaki). Ez egy ilyen műkőknél használatos lengőajtó egyébként. Ha bedugod a képedet akkor látod, hogy középen van egy nagyobb műtőasztal és rajta egy megtermett test. Így első ránézésre akár 2 méternél is magasabb lehet az illető. Nincs sok időd szemlélődni, amikor meglátod, hogy háttal áll neked valaki és közben beszél. Felismered és rájössz, hogy ez Dr. Schwarz hangja. Oldalra is fordul, amikor megpillantod:
De látod, hogy nincs egyedül. A műtőasztal fölött, leereszkedve meglátod ezt a valamit (legalábbis ehhez hasonló, mivel nem teljesen szintetikus, félig meddig élő szövet van rajta. Pl. látszik így kívülről, hogy szíve, vagy valami olyasmi, ami ver és látszanak az acél bordái mögött), tulajdonképpen egy "félkész" cyborg? Egyébként a hangja olyan mint a Starcraftban (gondolom rájöttél, hogy kép is onnan van). Gépies, de női beütésű. Németül beszélnek. Amikor téged is megpillant a doki. Először látszólag meglepődik és körbenéz, majd megszólít téged azzal a már megszokott szofisztikált, de erős német akcentusával (angolul).
Dr. Schwarz - "Á, Ernő... Kérlek bocsáss meg nekem, de nem számítottam látogatásra... Adj egy percet, ezt most nem hagyhatom félbe." Azzal németül kezd el beszélni az előtte álló cyborghoz. A kezében lévő lenyúzott fejből kábelek lógnak ki. Babrál vele valamit. Pontosan nem látod, aztán visszahelyezi az asztalra. Amikor a test nyakához helyezi a fejet akkor az, a doktor érintésére szövetileg is összekapcsolódik a test többi részével. Pár másodperc múlva meg is fordul a doki, majd megszólal.
"Hadd mossam meg a kezem és körbe vezetlek... Hát rajta kaptál kedves barátom. Ami itt zajlik azt meglepetésnek szántam. Még nem vagyok teljesen kész..." közben mossa a vért a kezéről, majd folytatja: "Oh, de modortalan vagyok. Hisz be se mutattalak. Ez itt
Pandora, az én kis segítőm. Tudod Ő nagyrészt mesterséges intelligencia, de mivel a processzortechnológia nem elég fejlett, úgy döntöttem, hogy megspékelem egy kis emberi... hát... hozzávalóval. Szóval az agya nagy része emberi, de számos helyenként a legmodernebb adaptív bioszámítógéppel helyettesítettem és az eredmény... hmm.. mondanom sem kell. Egyszerűen csodálatos... A mesterséges intelligencia és az evolúció által milliókon át tökéletesített emberi agy, olyan rejtett képességeket és fejlődési potenciált vetít elő, amiről még álmodni se mertem volna..."
Látszik rajta, hogy milyen elhivatott és mint egy művész beszél élete műalkotásáról.
Te mit szólsz az egészhez?