Elenhaar asztali szerepjátékkal kapcsolatos fórum
 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Szakrális mágia alapkérdései

Go down 
SzerzőÜzenet
spamagitor
Moderator
Moderator
spamagitor

Hozzászólások száma : 297
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: Szakrális mágia alapkérdései   Szer. 31 Márc. 2010 - 20:24

Alapkérdések a szakrális mágiára nézve. Mi is az? Hogyan kell csinálni? Hogyan működik? Ki, mi kell hozzá?...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
spamagitor
Moderator
Moderator
spamagitor

Hozzászólások száma : 297
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: Re: Szakrális mágia alapkérdései   Szer. 31 Márc. 2010 - 20:56

A szakrális mágia: az elnevezés nyilván kicsit téves lehet, de talán ez feleltethető meg a legjobban e mágia körének.

Szakrális mágiának nevezzük azt, amikor egy angyal/démon, függetlenül hatalmától (siel aki rátalált saját síkjára és Elenhaar Létgyűrűihez vonzotta valami és nyilván szeretne a világra hatni) Elenhaar síkjára hatást akar gyakorolni és ehhez a megfelelő eszközöket alkalmazza. Ezen eszközök között szerepel egy Elenhaaron tartózkodó ÉRTELMES lény, mivel ezen lényen keresztül történik meg majd a hatás kiterjesztése a Világra. Azonban az adott lénynek rendelkeznie kell egy bizonyos különleges képességgel (Kapcsolat Fókusz háttérrel) mely segítséggel tényleges szócsövévé válhat az adott Létgyűrűn lévő lénynek.

Ha ez a feltétel is adott akkor is van még egy feladat. Miszerint nem olyan egyszerű feladat hatást közvetíteni egy angyal és a világ között, tehát meg kell tanulni bizonyos formulákat, melyekkel jobban "kinyitja" lelkét a kiválasztott Lény előtt. Tulajdonképpen ezek a Szférák Misztériumai. A lélek 5 jellemvonásának kivetülései (Élet, Halál, Rend, Káosz, Semlegesség).

Mégyegszer leszögezném, hogy ennek a Lénynek nem feltétlenül kell Isteni hatalommal rendelkeznie, lehetnek különféle szellemek, kollektív tudatok...

Ha a kiválasztott személy megfelelően ismeri a szférák misztériumát, attól még egyáltalán nem biztos, hogy kapcsolatba tud lépni a Lénnyel. Ehhez ugyanis szükségeltetik még egy igen fontos dolog a Hit ereje. A hit ereje arra szolgál, hogy azonosulni tudjon a Lény és a kiválasztott személy tudata arra az időre míg az illető csatornájává válik, melyen keresztül a Lény akarata létrejöhet (nyilván nem feltétlenül az egész, gondoljunk csak az Istenekre, egy halandó tudat nem tudja felfogni mindazon dolgokat amikkel ezen egyesüléskor a Lény bombázná a lelkét).

Ez tehát a szakrális mágia alap koncepciója:

Így hát ide tartozik papok, paplovagok, szakrális tanítók, dervisek, sámánpapok, próféták mágiája.

A siker függ a Szférák ismeretétől (az adott varázslat szférájának az ismerete), és a Hit erejétől (ennek mindig megfelelőnek kell lennie vagy egyszerűen ne képes kapcsolatot létrehozni a szakrális személy a Lénnyel - tehát ezért nem tudnak varázsolni a hitehagyott papok, azonban ha elkezd újra hinni, akár egy mási Istenben akkor újra tudja alkalmazni a mágiát).

Meg kell említeni még itt a Kegy pontokat. Kegy pont azt mutatja meg, hogy a Lény mennyire pártfogolja a személyt. A vallásgyakorlás képzettséggel (vagy valami képzettséggel) ez növekszik, de nyilván ha kegyében jár az Istenének akkor kaphat +-t ha nem akkor minuszt. (limitálnánk valamennyire, de szabadabbnak kéne lennie mint a MAGUSnak).

A kegypont legjobban egy egyszerű hasonlattal magyarázható el. Az embernek van mobiltelefonja és azon van egy megfelelő számú kredit (pénz), ha elkölt belőle x-et felhívhat valakit (ez esetben az Istent, szellemet, démont...) tehát minden varázslatnak van kegy pont költsége, ha ezt nem tudja kifizetni akkor esélye sincs a varázslat létrehozásához még ha a legnagyobb papja is legyen az Istennek. Ha megvan a hívás akkor dobni kell egy adott Misztikus Szféra próbát és ha ez sikerül akkor létrejön a varázslat. Ha viszonylag kevés esélye van a varázslat létrehozására (a Szféra próbáját módosítja a varázslat szintje, minél nagyobb annál nehezebb létrehozni), akkor még próbálkozhat plusz kegypontok befektetésével növelni az esélyét. (erre ki kell taláni egy jó matekot.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Szakrális mágia alapkérdései
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Elenhaar rpg :: Elenhaar :: Szabályrendszer :: Szakrális mágia-
Ugrás: