Elenhaar asztali szerepjátékkal kapcsolatos fórum
 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

Share | 
 

 A Saahirg birodalom születése

Go down 
SzerzőÜzenet
Admin
Admin
Admin


Hozzászólások száma : 6
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: A Saahirg birodalom születése   Csüt. 25 Márc. 2010 - 17:13

A sah szó eredete: ócharioni múltba vész, talán 2-3000 éves is lehet. Ősi saahi nyelven a Saah Mant'Aszraam (az Első Próféta) szóból származik. Róla annyit lehet tudni, hogy a Saahirg birodalom és államközösség alapjait ő rakta le azzal, hogy összefogta az 5 nagy keleti törzset. Politikai, vallási és társadalmi szempontból is kiemelkedő férfiú volt. A szent tekercsek legendái úgy szólnak, hogy a Fekete Sárkány nemzette őt egy a Haszramani törzs egyik apró nemzettségében élő szűz leánynak. Hányadtatott útja (a szégyen miatt melyet vélt becstelenségével okozott) során a leány szép lassan megvilágosodik és rájön gyermekének (az egyetlen Igaz Isten) fiának és első prófétájának jelentőségére. A gyermek megszületik, Szrulam nagyvárosának egyik nyomornegyedében nő fel. Anyja nevelésének ellenére bűnös életet él, de 15. születésnapján megjelenik előtte a Nagy Fekete Sárkány.

Elzarándokol messze az Ashamír mélysivatagába, ahonnan 10 év után, mint próféta tér vissza. Elkezd téríteni és egy szempillantás alatt hatalmas tömegek állnak mögöttük. A törzsi rivalizálások kiújulnak, majd háborúba torkollnak. Az általa szervezett dervis rendekkel és a Fekete Sárkány támogatásával, hamar a Kelet egy meghatározó hatalmává növi ki magát. Megtöri a törzsek vezetőit és behódoltatja őket. Szrulam városát teszi meg az Isten városává és első Saah-ként uralkodik tovább...

Folytatás?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://elenhaar.hungarianforum.com
A csendbiztos
Moderator
Moderator
A csendbiztos

Hozzászólások száma : 31
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: Re: A Saahirg birodalom születése   Csüt. 25 Márc. 2010 - 17:31

Igazából csak a dolog társadalmi vetületére írnék pár dolgot.

Először is: Úgy gondolom, hogy a szigorúan vett birodalomban(az 5 törzs szállásterülete, illetve esetleg egyéb hódítások) mára a törzsi szervezet mindeképp felbomlott, és csak az arisztokrácia tudja visszavezetni egyes törzsek jeles személyéig származását. A köznép, illetve a szolgák már a tájegységek(kulturális és földrajzi) alapján különülnek el, ezek pedig már nem tükrözik a régi törzsi állapotokat. A birodalom alá tartoznak a régebbi hódítások utódállamai, városállamok, szuverénebb gyarmatok, újabban hódoltatott királyságok/területek, csatlósállamok... ezekben viszonylag jól megörződnek az eredeti állapotok, a követelmény a birodalom hitének gyakorlása, törvénykezésének bevezetése, és hűség az uralkodókhoz és legfőképp a sahhoz, a csatlósoknál ez annyival módosul hogy a hittérítést kell csak tolerálniuk, tiszteletben kell tartaniuk a birodalom törvényeit, illetve a hűség náluk szintén hasonlóan fontos.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
A Saahirg birodalom születése
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Elenhaar rpg :: Elenhaar :: Világ :: Saahirg oikumené-
Ugrás: